Klacht: Bestelling niet geleverd

Alleyna.s op 15 december 2021 over Shein.com in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Hallo, ik heb 27 november een bestelling geplaatst. Ik zou hem tussen 5 en 8 december ontvangen, maar ik heb niks binnengekregen, terwijl ik een mail heb ontvangen met dat het wel is bezorgd. Ik heb dhl gebeld en zij hebben gezegd dat het al is bezorgd, maar we hebben niks gekregen noch de buren. Ook hebben we geen brief ontvangen dat het bij een servicepunt is. Graag zou ik willen weten waar mijn pakket is en of ik het nog kan krijgen.
Ordernummer: GSHMP458R00JMM3
Trackingnummer: 3SWLT0019106468

Gewenste Oplossing:

Graag zou ik willen weten waar mijn pakketje is. Als mijn pakketje nou echt kwijt is, zou ik graag willen dat ik me pakketje opnieuw zou mogen ontvangen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Shein.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Shein.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Alleyna.s