Klacht: bestelling niet binnen

op 26 mei 2020 over Amazon in de categorie Internetshops - Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

ik heb een grondzeil en afdekzeil voor me zwembad besteld afdekzeil heb ik binnen maar me grond zeil niet.hun willen beweren dat ik nog voor de bestelling moet betalen terwijl ik 35,69 heb betaald.ik heb met hun gechat maar hun spreken engel en daar ben ik niet goed in. mij moeder heb met hun geprobeerd te chatten maar de verbinding viel weg.ik kreeg later een mail van hun en wat ik uit de mail begreep wil hun beweren dat een collega van hun het op gelost heb en daar ben ik dus niet mee eens,want voor mij is het nog steeds niet duidelijk waar me bestelling blijf en waarom op de site van hun staat dat ik nog moet betalen.

Gewenste Oplossing:

dat ik me bestelling binnen krijg of me geld terug van dat grondzeil en dat is 12,95

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Amazon

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Amazon nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door gwenny 1973