Klacht: Bestelling dik een maand te laat.

op 26 juni 2021 over Shein.com in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Hi, ik heb op 19 mei een best grote bestelling geplaatst van 22 items. Er werd aangegeven dat het 30mei tot 1juni zou binnen komen. Nu inmiddels een maand verder dan de geschatte lever termijn, en nog niks binnen gekregen. Er is ook niks gemeld of iets.. bij het traceren in de app staat aangeven dat het 23 mei al in Nederland was aangekomen.. dus mijn vraag is waar het blijft?! Ik hoop dat dit opgelost lan worden..
bestelnummer: GSHMG7002000AQ9
Tracknummer: 3SWLT0015100871

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn pakketje alsnog voor 6 juli kan ontvangen, aangezien ik 6 juli voor een maand op vakantie ga.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Shein.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Shein.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Linaaxcc