Klacht: Bestelling annuleren maar word niet gereageerd

Mindi van de Velde op 22 februari 2021 over Specsavers in de categorie Opticïens en brillen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb ongeveer 1,5 week geleden een bestelling in de winkel gedaan en deze betaald. Uiteindelijk ben ik dezelfde dag toch nog van gedachten veranderd en had ik meteen gebeld de winkel zei dat het niet kon terwijl er duidelijk op de website staat dat het wel kan. Dus had ik de onlinservice gemaild. We zijn inmiddels bijna 2 weken verder en ik heb nog steeds geen antwoord. Ik wil mijn geld terug hele slechte service.

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug krijg. En ik reactie heb

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Specsavers

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Specsavers nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Mindi van de Velde