Klacht: Banggood volgt vals retourbeleid (in feite diefstal)

H. Dankers op 21 november 2022 over BANGGOOD in de categorie Internetshops - Algemeen, Internetshops - Bouwmarkten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

2022-07-04 bestelling geplaatst bij Banggood (betaald incl. BTW)
levering had enkele weken vertraging
2022-08-10 geleverd/ontvangen
Direct doorgegeven dat artikel onbruikbaar beschadigd is afgeleverd
2022-09-02 pakket goed verpakt retour verzonden via PostNL
2022-09-21 on hold in China
Tussendoor regelmatig contact gehad met Banggood service afdeling , maar zij bleven aangeven dat ik rustig moest afwachten tot zij pakket ontvangen hadden. Ik hoefde mij geen zorgen te maken.
2022-11-17 Aan Banggood doorgegeven dat ik hen ga aangeven voor diefstal.

Het te laat geleverde artikel (omvormer 12V naar 240V, 6000W) was zodanig beschadigd, dat het niet bruikbaar was.
De doos was kapot, maar de buitenzak waarin het vervoerd was, had geen beschadiging. Ik vermoed daarom dat het al beschadigd vanuit het magazijn was ingepakt !

Dat doorgegeven inclusief foto’s, via hun mogelijkheid op hun bestelsite. Men eiste absoluut een filmpje hoe ik het had aangesloten. Ik kon geen filmpje maken. Ik was ook niet van plan om aan te sluiten op mijn goede apparatuur (zou mijn apparatuur kunnen beschadigen). Hen dat mede gedeeld. Men bleef naar een filmpje vragen, duidelijke foto’s met Engelse tekst waren niet voldoende.
Zodoende werd de klacht op hun site behouden en kon ik geen retour meer aanvragen.

Op hun site kon ik geen service vinden om klacht in te dienen. Er waren inmiddels enkele weken verstreken en de situatie bleef onbeantwoord (dat is voor hun een truc, want uiteindelijk komt een verloop datum).
Via Google een service e-mail van Banggood gevonden en de klacht op die manier gemeld. Dat was alleen mogelijk in het Engels. Daar werden wederom dezelfde vragen gesteld en bleef men tijd rekken.
Uiteindelijk moest ik nagaan wat reparatie ging koste en dat aan hen doorgeven, zodat zij konden bepalen of het een redelijk bedrag was. Hen duidelijk gemaakt dat ik betaald had voor een nieuw product en geen gerepareerd artikel wilde. Ook door gegeven dat reparaties in NL duur zijn, maar men over het algemeen geen beschadigde Chinese producten repareert.

Vervolgens kreeg ik aanbod voor korting. Dat accepteerde ik niet.
Het bleek duidelijk dat zij niet van plan waren om retour te accepteren. Duidelijk aangegeven dat het geen speelgoed was, maar het defecte artikel dodelijk kan zijn.
Ik kreeg een retouradres. Ik moest retour zelf verzorgen, dus ook betalen.
Dat is niet volgens hun retourbeleid ! (zoals vooraf was aangegeven).
Ik hoefde mij geen zorgen te maken, zou het bedrag overgemaakt krijg zodra zij het retour goed ontvangen hadden. Doorgegeven dat het artikel niet goed was en daarom retourneerde en ook niet gerepareerd had. Het onderdeel was dus niet goed en daarom retour. Dat begreep men uiteindelijk.
Nu is het pakket al maanden in China. Als men het pakket niet accepteert, dan kunnen zij het als niet ontvangen beschouwen en krijg ik mijn betalingen niet (artikelkosten retour).
Banggood bepaald de manier van verzenden. Men moet vooraf doorgeven, wat het retour gaat kosten en door welk bedrijf wordt uitgevoerd.
Zij hebben zich in eerste instantie niet gehouden aan hun voorwaarden en maken het via hun site ook niet mogelijk om anders te handelen. Het pakket werd geleverd zonder retour adres.
Men handelt in Nederland, maar verstopt zich in een ander land.
In feite ben ik financieel bestolen door Banggood, met eveneens veel ellende.

Banggood vertegenwoordigd China,
dat ziet er niet goed uit voor ons (NLers , Europeanen)
Ik bestel niets meer in China en dat is ook mijn advies aan anderen.

Gewenste Oplossing:

De beloofde bedragen (artikel retour kosten) op mijn rekening, die bij hun bekend is.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over BANGGOOD

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over BANGGOOD nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door H. Dankers