Klacht: Annulatie door corona

op 18 maart 2020 over eDreams in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb vliegtickets geboekt maar door de maatregelen i.v.m. het corona virus zijn de vluchten geannuleerd. Deze informatie heb ik gekregen via een mail van brussels airport, van edreams zelf nog niets gehoord. Ik heb al meer dan 10x proberen te bellen (na een uur wachten telkens automatisch einde gesprek), via chat, via buitenlandse lijnen,… Nergens krijg ik hen te pakken. Ondertussen heb ik al een forse telefoonrekening en dan nog zonder resultaat!

Gewenste Oplossing:

Ik wil mijn geld terug van de vliegtickets: €1095,64

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over eDreams

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over eDreams nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Kimpers