Klacht: account geblokkeerd

op 08 juli 2019 over Facebook in de categorie Social Media

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 30 april maakte ik een account aan op facebook. Om mededelingen over de huiswerkklas te kunnen delen. Op 1 mei werd mijn account uitgeschakeld. zonder bericht naar mijn E-mail adres. Als ik in wou loggen kreeg ik de melding dat ik eerst een foto van mezelf moest uploaden. Gedaan. Na een week nog geen bericht. Wel melding dat ik mijn id-bewijs moest uploaden. Ook dat heb ik met mijn stomme kop gedaan. Nu is het 8 juli en nog steeds is het account geblokkeerd terwijl zij wél mijn foto en id-bewijs hebben.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als
- mijn account weer geactiveerd wordt
- en als facebook duidelijker gaat communiceren. Gewoon via mijn e-mailadres. Want ook klachten en het helpforum kan je alleen bereiken als je ingelogd bent.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Facebook

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Facebook nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Francine6