Klacht: Aankoop niet naar wens

Esfahani op 25 oktober 2020 over Internetwinkels - Algemeen in de categorie Internetshops - Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een haar föhn bij een webshop besteld en deze is in een slechte staat geleverd. Het pakket was doorweekt en open. Ik wilde het item retourneren en mijn geld terug ontvangen , maar de webshop zegt dat dat niet kan, omdat ze een nieuwe laten bezorgen. Ik wil geen nieuwe bestelling meer, maar mijn geld terug. Los van dat heb ik 3/4 weken moeten wachten op mijn bestelling en ik wil gewoon mijn geld terug en geen nieuwe borstel/haar föhn waar ik 4 weken op moet wachten. Op de website staat niet tevreden geld terug. Maar zo makkelijk gaat dat dus niet

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug ontvang

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Internetwinkels - Algemeen

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Internetwinkels - Algemeen nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Esfahani