Klacht: aan het lijntje gehouden worden

op 03 september 2015 over BEN in de categorie Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik doe dit voor mijn dochter die in juni een factuur kreeg die 90 euro boven normaal lag. Na heel veel gebeld te hebben kwam ze erachter dat ze 2 jaar lang Door BEN opgelicht is. Ze heeft 2 jaar lang betaald voor een dienst die ze niet nodig had maar waar BEN geen melding g van heeft gemaakt. Nu zijn er weer allerlei toezeggingen gedaan die BEN niet wil nakomen. Ze had net haar abonnement voor 2 jaar verlengd waar ze nu niet meer onderuit kan. De bedenktijd is net een paar dagen verstreken. Wel heeft ze een kapotte nieuwe telefoon gekregen die ze ook weer heeft moeten opsturen.

Gewenste Oplossing:

Dat mijn dochter alsnog kosteloos haar contract kan opzeggen.Dus zonder boete of afkoopsom.

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over BEN

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over BEN nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door boschbes