Klacht: Volkswagen Caddy 1.6 TDI

Geert1960 op 12 november 2016 over Volkswagen in de categorie Automerken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Enkele maanden geleden een prachtige Vw Caddy 1.6 TDI aangeschaft bij de officiële vw dealer. De auto is van bouwjaar 2011 en had bij aanschaf slechts 40000 km. gereden. De ellende begon al direct nadat we de auto opgehaald hadden (jawel…dezelfde dag). De auto besloot op 3 cylinders te gaan lopen…zonder waarschuwing ineens alle vermogen weg en dus de auto stilgezet op de vluchtstrook van de A1. De wegenwacht stelde een storing vast op verstuiver nr. 4, maar na een reset besloot de verstuiver weer mee te doen en reed de auto weer normaal. Enkele weken later weer hetzelfde, maar nu op de Duitse autobahn. Reset hielp deze keer helaas niet en dus de auto af laten slepen. De auto voor 850 euro (!) laten repareren door een nieuwe verstuiver van cylinder 3 te laten monteren. Nog geen 2 weken later was het helaas weer raak, nu de verstuiver van cylinder 1. Wederom een dikke rekening….de auto heeft inmiddels 44000 km gereden…dus in 4000 km al 3 maal door de wegenwacht uit een gevaarlijke situatie gehaald en nu al 1700 euro armer. Wat een aanfluiting… de 1.6 tdi motor is gewoon slecht…veel te dure rotzooi… We vertrouwen deze auto aboluut niet meer en we vragen ons af waarom er überhaupt nog Vw\’s van dit type verkocht mogen worden….echt levensgevaarlijk! ! De informatie die we van de dealerorganisatie te horen krijgen is ook niet echt opbeurend….de andere 2 verstuivers (dus nogmaals 1700 euro?) zullen binnenkort ook wel de geest geven….ja…lijkt me alleszins acceptabel na 5 jaar en 44000 km…..please get real….

Gewenste Oplossing:

Vw moet zich diep schamen en in ieder geval de 2 resterende verstuivers onder coulance laten vervangen. Als dit gebeurt is durven we de auto wellicht weer te gebruiken...nu is dit absoluut niet het geval. Het is ronduit belachelijk dat bij een auto met deze km. stand dit soort kostbare reparaties nodig zijn. Wat me wellicht nog wel het meeste stoort is de wijze waarop met dit soort storingen door de Vw organisatie wordt omgegaan....feitelijk zeggen ze....had je maar geen 1.6 TDI moeten kopen...hebben vaker deze problemen....ok...dus nu is het mijn schuld dat VW inferieure diesel motoren bouwt? Ik dacht door een Vw te kopen ik voor betrouwbaarheid had gekozen maar tot op heden is dit vertrouwen ernstig beschadigd. Hopelijk laat vw zich van zn goede kant zien en lossen ze mijn probleem op...ik wil gewoon een betrouwbare auto...verder niets.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Volkswagen

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Volkswagen nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door