Klacht: vodafone future target

op 26 december 2012 over Vodafone in de categorie Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

mijn telefoonrekening was elke keer zo vreselijk hoog….ik begreep er niets van want bel en sms niet veel. Elke keer kontakt opgenomen met vodafone klantenservice……ik smsde wel veel was het antwoord!!!!!Nu kan ik eindelijk mijn telefoonrekening bekijken en wat zie ik daar…….ELKE MAAND gaat er 20,00 euro af aan future target.WAT RAAR HE KLANTENSERVICE DAT JULLIE DAT NIET GEZIEN HEBBEN>>>>>is toch een flinke post elke maand!!!!!!!!!!!!!!!!!OPLICHTERS…….zie als ik future target intoets alleen maar klachten van vodafone klanten!!!!!!WAT RAAR HE!!!!!!!!!

Gewenste Oplossing:

Per direkt mijn geld van afgelopen jaar van future target retour. Anders laat ik mijn kontrakt per direkt vervallen wegens OPLICHTING!!!!!!!! Heb NOOIT een dienst aangezet en het is wel heel raar dat het alleen vodafone klanten zijn. Laat direkt mijn automatische betaling stopzetten.
Dit is een leuke bijverdienste voor vodafone!!!!!!

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Vodafone in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Vodafone een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Vodafone

Heeft op 22 januari 2013 om 11:56 geantwoord

Geboden Oplossing:

Vodafone heeft de klant per e-mail op de hoogte gesteld.

Alle klachten die gemeld zijn door brittsenna