Klacht: vette shoarma in plaats van magere

op 25 mei 2020 over Albert Heijn in de categorie Supermarkten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Zaterdag 23 mei heb ik magere shoarmareepjes gekocht, die houdbaar waren tot 1 juni.
’s Avonds klaar gemaakt en we aten 2 broodjes shoarma. Wat ons meteen op viel was, dat er toch behoorlijke stukken vet in zaten en er weinig smaak aan was. Ook waren mijn man en ik vrij snel misselijk na het nuttigen hier van. Ook de volgende dag waren mijn darmen nog behoorlijk van slag. Dat is nu gelukkig wel over. Voorlopig voor ons geen shoarma meer. Ik heb er foto’s van gemaakt en ook van de bon en verpakking, mocht u die willen hebben.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als Albert Heijn dit goed gaat oplossen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Albert Heijn

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Albert Heijn nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Ooievaar70