Klacht: Verzonden met DHL ipv gekozen PostNL

op 26 april 2016 over zooplus.nl in de categorie Internetshops - Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Helaas de derde keer dat Zooplus besluit iwts te verzenden via DHL ipv de door mij opgegeven voorkeur PostNL. Ik maak gebruik van een postbusadres en daarom kan dit niet via DHL, die heeft geen toegang tot mijn postbusadres en kan daar niet bezorgen, dit is gewoon algemeen bekend, ook bij DHL die kennelijk toch mijn pakket in ontvangst neemt.
Nu kan ik er zeker van zijn dat mijn pakket niet aankomt en kan ik elders alsnog mijn benodigde kattenvoer bestellen (besteling van 75 euro).
Ik ben buitengewoon ontevreden. Ik heb dit eerder aangekaart bij Zooplus maar het is kennelijk niet mogelijk om zaken goed met Zooplus te regelen. Het is daarom mijn allerlaatste bestelling (na ruim 5 jaar klant geweest te zijn). 3 x is scheepsrecht.

Gewenste Oplossing:

Geld terug.
Beëindiging van mijn account. Ik zal er geen gebruik meer van maken.

Alle klachten die gemeld zijn door gerko511