Klacht: Verkeerd ontvangen product

op 26 maart 2013 over Binqy.com in de categorie Fotoservice

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb al meerdere malen een fotoboek besteld bij binqy.com. Dit altijd zonder klachten, juist erg tevreden. Totdat ik op 16 januari mijn derde fotoboek heb ontvangen. De helft van het boek bevat namelijk mijn eigen foto´s maar de andere helft van het boek is bedrukt met foto´s en teksten van een vakantie van iemand anders. Nu kan dit natuurlijk gebeuren, maar na diverse mails (nu al ruim 3 maanden lang!!) heb ik nog steeds niets vernomen van binqy. Daarbij komt dat ze inderdaad niet telefonisch te bereiken zijn, waardoor je als klant gewoon machteloos staat en zo’n 40 euro kwijt bent aan een niet kloppend boek.

Gewenste Oplossing:

Wanneer binqy mij het gewenste boek, zoals door mij besteld, alsnog toestuurd.

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Binqy.com over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Binqy.com in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Binqy.com een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Binqy.com

Heeft op 02 april 2013 om 11:12 geantwoord

Geboden Oplossing:

Na mail contact te hebben gehad met mevrouw, heeft zij een nieuw fotoboek aangeboden gekregen.

Alle klachten die gemeld zijn door G.J.B.