Klacht: vreemde biedingen op vakantieveiling

midden op 05 februari 2012 over Vakantieveilingen.nl in de categorie Vakantie Veilingen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ook valt het mij op dat er bij de diverse veilingen sprake is van het bieden op de veilingen door dezelfde persoon met tussenpozen van slecht enkele seconden. Ik heb dit aan vakantie veiling gemeld. Hierop kreeg ik onderstaande reactie.
Op uw site klacht.nl komt deze (identieke)reactie ook bij de andere klagers voor. Conclusie kan dan ook niet anders zijn dat er werkelijk mee geboden wordt door ofwel de medewerkers van de aanbieders ofwel door vakantieveiling zelf.

Ik ben benieuwd of er nog meerdere dezelfde klachten van bieders zijn.

Van: Terence . [mailto:klantenservice@vakantieveilingen.nl] Verzonden: zaterdag 4 februari 2012 10:07
Aan: [email protected]
Onderwerp: [#CTW-817-44404]: klacht
Urgentie: Hoog

Geachte heer Siebers,

Hartelijk dank voor uw bericht. Wij waarderen uw oplettendheid en dat u hierover een melding bij ons maakt.
Medewerkers van aanbieders bieden niet mee, dit is absoluut niet toegestaan.
Dat de biedingen op een veiling af en toe snel omhoog gaan of dat iemand over het eigen bod biedt kan een bewuste beslissing zijn van de bieder (zijn of haar ‘biedstrategie’). Zij bepalen voorafgaand aan het bieden hoeveel zij voor het arrangement over hebben en plaatsen dit bod dan op de website.
Wij houden de veilingen zo goed mogelijk in de gaten, mocht er op een opvallende manier geboden worden door dezelfde bieders gaan wij hier achteraan en onderzoeken wij hoe dit kan. Zo blokkeren wij ook weleens ‘verdachte’ accounts om misbruik tegen te gaan.

Mocht u onverhoopt toch opvallend biedgedrag tegenkomen op onze site, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen zodat wij actie kunnen ondernemen. Wij hebben er namelijk ook een groot belang bij dat alles eerlijk verloopt.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Terence
Vakantieveilingen|Klantenservicemedewerker

[email protected] – www.emesa.nl
Tel: 0900-BIEDMEE (0900-2433633) – Fax: +31 (0) 20 56 50 601
Emesa Nederland B.V. – Hogehilweg 15 – 1101 CB Amsterdam
NL: www.VakantieVeilingen.nl
NL: www.ActievandeDag.nl
NL: www.InpakkenenWegwezen.nl
BE: www.LastminuteTop20.be
DE: www.Aladoo.de

Ticket geschiedenis Fred (Klant) Geplaatst op: 31 January 2012 05:08 PM

Geachte heer/mevrouw,

Het viel mij op dat op de diverse veilingen steeds door dezelfde persoon wordt geboden, dit met tussenpozen van enkele seconden. Zie bijgevoegde prtscr. Betreft 8 dagen Turkije
Volgens mij zijn volgens uw voorwaarden de aanbieders en uw medewerkers uitgesloten van biedingen.
Hoe verklaart u dan deze biedingen.

Graag even (re)actie!

Met vriendelijke groet,

Fred Siebers

Gewenste Oplossing:

Het zou ik de algemene voorwaarden opgenomen moeten worden dat het niet is toegestaan om jezelf te overbieden. M.a.w. na het bod zou eerst iemand anders een bod moeten uitbrengen.

Bericht van

11 jaren geleden - Het is gewoon 1 grote oplichting bij vakantieveilingen.nl Tis zelfs zo dat als u zelf boekt bijv een bungalow bij dat bedrijf, u veeeel goedkoper uit bent dan normaal. ach ja. bieden is leuk. Kost alleen wel wat het bieden op zich.

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Vakantieveilingen.nl in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Vakantieveilingen.nl een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Bericht van Vakantieveilingen.nl

11 jaren geleden - Beste heer/mevrouw, Vervelend om te horen dat u er van uitgaat dat medewerkers van Vakantieveilingen.nl dan wel de medewerkers van aanbieders meebieden op veilingen op onze website. Zoals eerder al is aangeven is dit namelijk absoluut niet het geval. Om dit uit te sluiten wordt het zelfs contractueel vastgelegd. In onze algemene voorwaarden staat ook vermeld dat medewerkers van Vakantieveilingen en aanbieders niet gerechtigd zijn om biedingen te plaatsen. (zie 4.13 http://www.vakantieveilingen.nl/algemene-voorwaarden.html) Zoals eerder al is uitgelegd staat het onze klanten vrij hun eigen biedstrategie te bepalen. Om deze reden hebben wij niet in onze algemene voorwaarden opgenomen dat overbieden niet is toegestaan. Met vriendelijke groet, Monique – Vakantieveilingen.nl

Vakantieveilingen.nl

Heeft op 08 februari 2012 om 16:25 geantwoord

Geboden Oplossing:

We hebben tekst en uitleg gegeven over biedingen en de bijbehorende voorwaarden.

midden

Heeft op 09 februari 2012 om 07:35 geantwoord

Weer een standaard verhaal. Het is jammer dat deze op zich goede site waarschijnlijk snel ten onder gaat aan het korte succes.
Er wordt opnieuw verwezen naar de algemene voorwaarden en er wordt geen enkel initiatief genomen om deze misstanden aan te pakken.

Reactie van de melder van de klacht

11 jaren geleden - Hoezo opgelost......Na een standaard reactie van vakantieveiling zou deze klacht opgelost zijn... Er is dus nog helemaal niets opgelost en er wordt vanuit vakantieveiling geen initiatief meer genomen

Alle klachten die gemeld zijn door