Klacht: tot 3 keer toe een kapotte vissenbak

op 03 april 2020 over Jumper in de categorie Dierenwinkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Nu al 2 bezig om een fatsoenlijk contact te krijgen met Jumper Helmond en Jumper Nederland. Ik wordt totaal niet serieus genomen en de klacht wordt weggewuifd. Ik krijg totaal 3 maal toe een vissenkom die niet goed gelijmd is en op den duur weg slijt, kapot met als gevolg een lekkage en bijna doden vissen. Ik wil een vergoeding van deze vissenbak.

Gewenste Oplossing:

Ik wil een vergoeding voor deze vissenbak. Het kopen van vissen en vissenkommenbakken heeft me 3 x zoveel gekost als normaal. Ik vraag alleen maar om een vergoeding van de vissenbak, circa 18 euro. Ik begin niet eens over de talloze dode vissen en kapotte plantjes van de Jumper.

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Jumper

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Jumper nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Ingel83