Klacht: Tijden kloppen niet!

op 08 november 2019 over 9292 in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

De tijden op 9292 ov kloppen totaal niet met de tijden wanneer de bussen daadwerkelijk komen. Het gaat om bus 6 richting utrecht centraal vanaf overvecht station en bus 1 vanaf utrecht centraal richting vechtsebanen. Erg vervelend!!! Waardoor ik 2 bussen heb gemist. En nu bus 6 ri utrecht om 09.12 is niet komen dagen!!! Blijkt dat die wel is gekomen maar er sfond nummer 30 op! Nu zit ik weer in de ’30’ wat een bus 6 moet zijn….

Gewenste Oplossing:

Als mijn reis word vergoed!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over 9292

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over 9292 nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van 9292

1 jaar geleden - Beste Said,Vervelend dat dit fout is gegaan. Voor de informatie zijn wij afhankelijk van de vervoersmaatschappijen en de dienstregeling die zij doorgeven. Wij voeren de dienstregeling niet uit. Uit een check blijkt dat wij dezelfde dienstregeling tonen zoals de vervoerder ook aangeeft in haar dienstregeling. Wellicht gaat jou melding over realtime informatie. Realtime reisadviezen worden opgesteld naar aanleiding van berichten die wij ontvangen van de vervoerder. Wij zijn in deze afhankelijk van de vertragingsberichten die wij ontvangen van de vervoerder. Deze worden direct verwerkt in het reisadvies op onze website. Op onze Website en mobile applicatie is ook een disclaimer van toepassing (zie link) http:9292.nldisclaimer-en-privacy. Om deze reden zullen wij jouw reis niet vergoeden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door 9292 in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat 9292 een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

9292

Heeft op 20 april 2020 om 16:29 geantwoord

Geboden Oplossing:

Deze klantreactie over foutieve reisinformatie is op 14 november 2019 afgehandeld. De reden waarom deze melding in deze tool van Klacht.nl nog op niet behandeld staat is ons niet duidelijk. Mochten er vragen zijn mail dan aan: [email protected] We horen graag. Met een vriendelijke groet, 9292 Reizigersservice. Utrecht........

Alle klachten die gemeld zijn door S.hadd1989