Klacht: Tele2 verkoopt bundel Internet voor in buitenland wat niet bestaat

op 26 mei 2017 over Tele2 in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 17 april 2017 gingen mijn vrouw en ik voor het eerst weer op vakantie naar het buitenland zonder de kinderen. Logisch dat wij ervoor wilden zorgen dat wij voor hen goed bereikbaar wilden blijven. Zodoende bestelden wij beiden via ons tele2 abonnement een mobiele bundel welke volgens de site van Tele2 (in maart 2017) geldig was in de Dominicaanse Republiek. Hiervoor diende men een sms te sturen naar 1280 met de code CAR100/CAR50/CAR10. CAR stond volgens de site voor Caribisch gebied, waartoe de Dominicaanse Republiek behoort.
Op 17 april 2017 stuurde ik de sms vanuit Amsterdam Schiphol naar 1280 met de code CAR100 voor een bedrag van € 25,00. Mijn vrouw stuurde dezelfde sms naar 1280, zodra wij landden in Puerto Plata, Dominicaanse Republiek. Mijn vrouw was jarig en om die reden kregen al vrij snel veel berichtjes via social media binnen.
In die nacht kregen wij beiden in onze slaap (om 04:30 uur) een sms van tele2 dat wij aan het internetten waren zonder Internetbundel en al op 80% van onze datalimiet zaten. Een minuut later (04:31 uur) kregen wij wederom deze sms, ditmaal met de mededeling dat de 100% bereikt was van onze datalimiet en wij niet meer konden internetten, mits wij een sms zouden sturen voor akkoord voor de kosten. Direct toen wij wakken werden en de berichten lazen, hebben wij een wifi abonnement in het hotel gekocht en hebben wij contact opgenomen met onze zoon, die vervolgens contact op heeft genomen met Tele2. Onze zoon kreeg te horen dat de bundels CAR100 goed besteld waren en wij ‘waarschijnlijk al de bundels met het kijken van filmpjes op Face Book verbruikt hadden’. Even later kon men zien dat er niets van de bundel verbruikt was en ging men ‘uitzoeken wat er aan de hand was’. Even later belde zij onze zoon op om door te geven dat er in de Dominicaanse Republiek geen Internetbundel via Tele2 beschikbaar was. Erg verwarrend wel volgens Tele2, maar mijn zoon kon doorgeven dat wij gewoon een vergoedingsformulier konden insturen, waarna men de onkosten zou vergoeden.
Thuis hebben wij alles in het kort uitgelegd in een vergoedingsformulier waarop wij maar 300 karakters in kwijt konden. Wij kregen als antwoord ‘dat men tijdig een sms-bericht verstuurd had dat wij gewaarschuwd waren voor het maken van hoge kosten, dus werd de vergoeding afgewezen.
Later belden wij Tele2 naar aanleiding van de afwijzing en kregen wij wederom te horen dat ‘Men geen Internet bundel heeft voor de Dominicaanse Republiek en op de website duidelijk aangegeven stond dat de kosten van 1 MB in Dom Rep € 10,00 bedragen. Inmiddels was de website (26-05-2017) keurig aangepast. Zelfs de Codes CAR100/CAR50/CAR10 werden niet meer op de website van Tele2 vermeld. “Dus ik heb een bundel gekocht die feitelijk helemaal niet bestaat”, vroeg ik aan de medewerkster van Tele2. “Nou, nee, de codes staan wel niet meer op de website, maar ze bestaan volgens mijn informatie nog wel”, aldus de medewerkster. Toen vroeg ik haar waar de bundel CAR100 dan gebruikt kan worden, gaf ze aan: “Waarschijnlijk Aruba of Curaçao, of zoiets”, waarop ik haar vertelde dat dit de Code ANT100 betrof. “Dan weet ik het ook niet mijnheer. Ik snap dat u vraagt wat dan het Caribische gebied is volgens Tele2, maar daar kan ik geen antwoord op geven. “Ik heb dus iets gekocht wat niet bestaat en ben dus gewoon door Tele2 ‘om de tuin geleid’, was mijn antwoord/conclusie. “Ik weet het niet mijnheer, maar ik kan u ook niet meer helpen. Beste kunt u een klachtenformulier invullen van maximaal 1000 karakters en dan krijgt u binnen 30 dagen een antwoord.
Inmiddels heb ik ruim € 200,00 betaald en is Tele2 niet meer thuis. Ik kan hen geen aangetekende brief versturen, daar ik enkel een postbusadres heb gekregen. Verder dreigen zij mij met het storneren van de rekening, want ze hebben een eigen incassobureau die men bij storneren direct zal inzetten…

Gewenste Oplossing:

Wanneer Tele2 haar fout erkent en mij de onterecht gerekende kosten terugbetaalt.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Tele2

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Tele2 nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Verwerq