Klacht: Sony z 2 waterdichte smart Phone

op 18 juli 2015 over Sony in de categorie Electronica Merken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb sins een half jaar een sony z2 ik ging naar 2 weken al terug om hij fouten aan gaf ik ben mijn telefoon 5 weken kwijt geweest 3 dagen naar dat ik hem terug kreeg gaf hij weet fouten aan deed mijn aan en uit knop het amper tot slecht weer terug naar de winkel en opgestuurd naar 4 weken kreeg ik mijn telefoon terug en nog steets heb ik de zelfde klachten maar zs hebben wel de aan en uit knop vervangen alleen de zijkant van mijn telefoon is wel helemaal kaal bedankt sony voor de slechte service wat heb ik spijt van mijn telefoon die toen te tijd 790 euro kosten

Gewenste Oplossing:

Ik zou graag een goede service willen dat mijn telefoon netjes word gemaakt of dat ik een nieuwe smart Phone krijg

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Sony

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Sony nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Mitchel linnenbank