Klacht: Slechte service, kapot product ontvangen

op 12 mei 2020 over Reispomp in de categorie Internetshops - Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Reispomp besteld, bij eerste poging tot opladen kwam de binnenkant mee naar buiten. Is niet meer te gebruiken, dit gemeld bij Reispomp.nl. Pas ruim een maand later na verschillende verzoeken om een reactie, een mail dat ik het product terug kan sturen op eigen kosten. Terug gemaild of ik eerst de garantie krijg dat ik een nieuw product of geld terug krijg. Nooit meer wat gehoord.

Gewenste Oplossing:

Zodra ze reageren op mijn mail en met een oplossing komen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Reispomp

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Reispomp nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Flmsl774