Klacht: Slechte headset en luguber bedrijf

op 13 mei 2020 over Xenon Odijk in de categorie Internetshops - Elektronica

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb bij hun 2x een bluethoot motor headset gekocht. Op de website staat dat deze te verbinden is met meerdere headsets, dit bleek niet mogelijk. Aangezien de headset niet aan mijn wensen voldeed het ik deze via het retour protocol terug gestuurd. Nadat het parket via post nl is afgeleverd heb ik na 10 dagen contact gezocht omdat ik niks had vernomen. Ondanks dat het afgeleverd Zou moeten zijn vertelden zij dat Ze niks hadden ontvangen. Maar meerdere malen contact te leggen werd ik genegerd. Ik heb dus geen headset en geen geld

Gewenste Oplossing:

graag heb ik me geld terug

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Xenon Odijk nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Tomb123