Klacht: Sabotage wachtwoorden en inlogcodes persoonlijke DigiD

op 05 april 2013 over Tele2 in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Waarom is het zo dat er steeds na (een correct functioneren, van bestaande ongewijzigde wachtwoorden) een periode van 2 jaar deze door DigiD automatisch geblokkeerd worden. Ik vindt dit zeer ontoelaatbaar alsmede ook mijn belastinginspecteur!!!!

Gewenste Oplossing:

Dat bestaande wachtwoorden en gebruiksnamen TEN ALLEN TIJDE blijven werken (als deze door mij NIET persoonlijk gewijzigd worden) En dat de belastingdienst per direct op de hoogte gesteld wordt dat mijn aangifte voor 2012 door dit toedoen van DigiD weer eens TE LAAT komt. Dat jullie daar nu ook automatisch voor verantwoordelijk zijn, daar we hiermee in het "papieren tijdperk" niet geconfronteerd werden!

Alle klachten die gemeld zijn door BassBooster