Klacht: Retourneren bestelling mondmaskers

op 28 mei 2020 over Groupon in de categorie Coupon Sites

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb 50 mondmaskers aangeschaft bij Groupon, ze zijn direct afkomstig uit China en na 2,5 week afgeleverd in een open plastic binnenverpakking. Al zijn het geen medische maskers, ik vind het toch niet hygiënisch. Ik probeer contact met Groupon te krijgen, maar ze zijn niet telefonisch en ook niet via de website te bereiken.

Gewenste Oplossing:

Wanneer ik een email krijg waarin informatie staat over het retouradres en dat ik de toezegging krijg dat het terugzenden gratis is en ik het bedrag van € 34,97 per omgaande teruggestort krijg.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Groupon

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Groupon nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Betise