Klacht: overstap vanaf essent kost me opeens 900 euro,

op 17 juli 2012 over NLE in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

ongelovelijk. Deze energiemaatschappij grijpt de kans om mensen die wat moeten besparen, zoals wij, maar vergeet om ze even goed in te lichten. Zo stapte ik over vanaf Essent naar de NEM omdat het goedkoper zou zijn. Wat blijkt nu, krijg ik een rekening van Essent van 900 euro! Met NEM en Essent hierover gebeld, blijk ik het jaar bij Essent hebben lopen vanaf 1 oktober en nu is het in mei beeindigd; gevolg is dat ik de allerduurste maanden moet betalen en de maanden waarin ik nauwelijk gebruik heb (mei -sept) mis om dit te in belans te brengen. Gebeld met klantenservice van de NEM, beetje domme uitleg; maar dat scheelt toch straks weer? NEE, natuurlijk niet! NEM start immers ook hun jaar en daar zit ook weer een winter in. Het komt er op neer dat ik in plaats van hopelijk per jaar 150 euro zou besparen, ik nu in 1 klap 900 euro moet missen. Leuk zo voor de vakantie (nee, sorry kids, we kunnen niet naar Madurodam omdat een mevrouw van de NEM vergeten is te zeggen dat het verstandig was om te wachten met de overstap tot oktober).

Gewenste Oplossing:

niet, er is namelijk geen oplossing geboden.
Ik heb hen verschillende oplossingen aangeboden, onder andere:
maak in oktober mijn rekening op en start dan een nieuw jaar; dan ontvang ik een goedkopen rekening voor de maanden mei-sept, waardoor ik veel van het voorschot terugkijg, en start mijn hele jaar dan in okt. Dat kon niet volgens mevrouw, kon niet vanwege het systeem. Uitgelegd dat ik geen systeem ben, maar een klant, die door onvolledige info nu 900 euro lichter is, maar daar kon ze ook niets mee.
Eigen oplossing; terug naar Essent op 1 oktober. Die zijn wél zo aardig om me terug te nemen, boete te betalen en dan moet NEM alsnog de goedkope rekening van mei - sept opmaken en het teveel aan voorschotten terugstorten

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door NLE in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat NLE een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

NLE

Heeft op 20 augustus 2012 om 13:39 geantwoord

Geboden Oplossing:

NLE heeft contact opgenomen met de klant en na een herberekening het voorschot verlaagd

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 jaren geleden - De melder van de klacht heeft zojuist de oplossing van NLE beoordeeld.

Alle klachten die gemeld zijn door gerdanvanveen