Klacht: over mijn oude aboniment niet totaly dicht

op 15 mei 2016 over Vodafone in de categorie Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik was Klant van vodafone 2 jaar contract van december 2014 tot december 2016. Mijn opdracht is afgewerkt, maar ik spreek met werknemers, ze zeggen dat mijn telefoon is geblokkeerd en ik moet € 163 betalen en alles is van en eindig en ik Didit. Ik wil opnieuw om nieuwe orde van de winkel, maar zij weigeren mij nieuw contract voor onother phone.Please u zijn corect mijn oude abonimet totaly, dus ik kan nieuwe abonimen te maken. mijn oude aboniment nummer is 06-46203626. en mijn e-mail s-habsen @ hotmail. com.
Dit is mijn nieuwe Costomer nummer 502989306

Gewenste Oplossing:

Ik ben niet tevreden, omdat de bloked van het oude contract van invloed op mijn nieuwe bestelling. Corrigeer alles en laat me nieuwe bestelling plaatsen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Vodafone

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Vodafone nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door S.A.Habsen