Klacht: Opnamen zijn nog nooit in orde geweest

op 30 mei 2016 over KPN in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb tot nog toe een en al ernstig gegronde klachten geschiedenis bij de kpn.
Toch heb ik nog steeds de hoop niet opgegeven.
Daar alle medewerkers van de kpn die mij telefonisch te woord stonden, allemaal van mening waren, u heeft zeker recht op restetutie alleen moet u dat per email doen. Dus bij deze ,ik heb een ellenddegelijke geschiedenis samen met kpn opgebouwd. Die geheel na te lezen is.ik ben wel teleurgesteld in dat mij nu pas duidelijk is dat ik daar al zo lang recht op heb mijngeld terug van de opname mogelijkheidee die een wan prestatie leverde.in de hoop dat het met glasvezel mijn problemen opgelost zullen zijn ben ik nog steeds klant in de hoop nu toch eindelijk gecompenseerd te worden. Vriendelijke groet am.v.polanen.

Gewenste Oplossing:

Als ik het extra geld dat ik heb moeten betalen om de programma's op te nemen terug ontvang.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over KPN

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over KPN nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Antoinette Polanen van