Klacht: Onterechte incasso

op 14 juli 2016 over Sarenza.nl in de categorie Internetshops - Schoenen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Krijg een incasso terwel ik niets heb ontvangen. Sarenza hier meerdere malen over gemaild zowel mail als facebook telefonisch zijn ze niet te bereiken. Eerste keer mijn geld terug gekregen omdat het packet kwijt was geraakt door DHL. Nogmaals besteld zij waren op dat moment de enige welke dit product nog hadden maar dan besteld met after pay ik krijg ineens aanmaning daar heb ik op gereageerd krijg ik een handtekening (van een kind van 2) dat er getekend is mijn kopie id opgestuurd handtekening lijkt niet eens maar zij blijven vol houden ik ben niet in de bewijs plicht maar zij. Ze reageren nergens meer op.

Gewenste Oplossing:

Als zij de vordering terugtrekken bij het incasso bureau. En mijn niet meer lasting vallen voor iets wat ik niet heb ontvangen. En mijn gegevens verwijderen uit hun bestand!

Alle klachten die gemeld zijn door SneloplossenAUB