Klacht: ontbrekende onderdelen koffiemachine na reparatie

Dirk De Schutter op 09 september 2021 over E-care Repair Service in de categorie Reparatie- en onderhoud diensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Na reparatie (in garantie) van de bonenmaler van mijn automatische koffiemachine stel ik vast bij het uitpakken van het toestel dat mijn waterreservoir en mijn pijpje van de melkopschuimer niet in de doos zitten. Nog steeds kan ik dus geen koffie zetten. Tevergeefs geprobeerd om contact op te nemen met deze firma. FAQ werkt niet.

Gewenste Oplossing:

De ontbrekende onderdelen zo snel mogelijk terug bezorgen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar E-care Repair Service over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door Dirk De Schutter