Klacht: onklantvriendelijk en houden zich niet aan het retourrecht.

op 28 mei 2020 over Makita in de categorie Gereedschap & Machines

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wij hebben via de site van Makita een accu gekocht. Deze wordt dan via een dealer geleverd. Echter na ontvangst bleek de accu te licht te zijn en wilden we hem aan de dealer retourneren. Deze neemt hem niet terug omdat hij hem niet meer verkocht krijgt zegt hij. Er is geen vraag naar. Toen heb ik Makita gebeld maar die nemen geen enkele verantwoordelijkheid en zeggen dat ik de accu maar op marktplaats moet verkopen. Maar ik heb de aacu via hun website gekocht, dus dan mag ik het artikel volgens het retourrecht toch retourneren. Ik vind dit erg onklantvriendelijk.

Gewenste Oplossing:

Als de accu wordt teruggenomen en ik het geld krijg teruggestort.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Makita nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Verm.