Klacht: ONGEWENSTE ABONNEMENT ongevraagd gefactureerd

op 04 juni 2021 over Gamecraze in de categorie SMS Diensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn Klacht:
Ik zag in mijn factuur dat 30 euro moet betalen voor een abonnement die ik niet heb afgesloten? Ik vind het heel raar dat er zonder mijn toestemming zomaar online aankopen gedaan kunnen worden. Ik ben er gelukkig op tijd achter gekomen en heb het abonnement meteen geannuleerd alleen moet ik de 30 euro wel gewoon betalen. En laat ik nu een persoon zijn die zich helemaal niet bezig houdt met gamen…. sterker nog, mezelf NOOIT heb aangemeld om een game af te nemen. Naast het feit dat ik me daar niet voor heb aangemeld, is er ook niet op een of andere manier om toestemming gevraagd bij mij…!!!

29-04-2021 5 euro
06-05-2021 5 euro
13-05-2021 5 euro
20-05-2021 5 euro
27-05-2021 5 euro
03-06-2021 5 euro

Gewenste Oplossing:

Gewenste Oplossing:

per direct onmiddellijk stop zetten jullie abonnement.
IK WIL MIJN GELD TERUG.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een email gestuurd naar Gamecraze over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Deze klacht is zojuist door Gamecraze in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - We hebben bericht ontvangen dat Gamecraze een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Gamecraze

Heeft op 04 juni 2021 om 19:23 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte heer/mevrouw Kandiah,

In antwoord op uw mail het volgende;

We vinden het vervelend dat dit kon gebeuren en willen u graag de kosten vergoeden. Als u uw IBAN nummer naar onze helpdesk zou willen sturen, dan zal het bedrag van EUR 10,- binnen tien werkdagen teruggestort worden.

Het mailadres is [email protected]

Hiermee hopen wij u voldoende van dienst geweest te zijn.

Met vriendelijke groet,
CFM Customercare

Alle klachten die gemeld zijn door Kandiah