Klacht: ongewenst gedrag chauffeur kenteken BZ-TN-16 wagennr 38017

op 04 maart 2014 over UPS in de categorie Koeriersbedrijven en post

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 03-03-14 omstreeks 11.30uur wilde ik de parkeerplaats afrijden nadat ik boodschappen had gedaan ij bas vd heijden jan steenstraat in Overschie. Vlak voordat ik wel wilde rijden zette de chauffeur zijn bus dusdanig neer dat ik niet weg kon rijden.
Ik opende mijn raampje en vroeg hem de bus een paar meter naar voren te rijden zodat ik er langs kon. Hij riep luid dat ik er gewoon langs kon. Ik wees hem op de punten op de stoeprand en dat het te smal was. Hij gaf aan hem niet we te halen. Ik stapte uit mijn auto en vroeg of dit ‘normaal’ was zoals hij reageerde waarop hij mij op een denigrerende en respectloze wijze bekeek van top tot teen, zijn schouders optrok en wegliep.
Vele mensen stonden vol verbazing te kijken en ik moest enkele minuten wachten totdat hij terug kwam en wegging.
Deze meneer van middelbare leeftijd (55-60 jaar) maakte in mijn ogen misbruik van zijn macht aangezien hij het nodig vond te zeggen dat ik toch niets kon doen. Als ik mijn auto er nog niet eens langs kreeg, wat wilde ik dan met zijn wagen doen lachte hij. Ik vond het een respectloze wijze van omgang en daarom deze klacht

Gewenste Oplossing:

De beste meneer vond het 'stoer' om mij a public voor schut te zetten dus meneer mag zijn stoere gedrag laten zien wanneer hij mij persoonlijk zijn excuses komt maken.
Buiten het feit dat het slechte reclame is voor UPS (ik zal geen gebruik meer maken van dit bedrijf) is het ongepast gedrag.

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over UPS

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar UPS over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over UPS nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door UPS in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat UPS een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

UPS

Heeft op 25 april 2017 om 10:47 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte Klant,

Het spijt ons dat wij niet tijdig hebben kunnen reageren op Uw klacht. Uw klacht is belangrijk, omdat dit ons helpt om de service naar onze klanten te verbeteren.

Sinds 12 April 2017 zijn wij actief op dit forum en vanaf heden zullen wij er zorg voor dragen, dat alle klachten geplaatst op dit forum door ons in behandeling genomen worden. Wij streven ernaar om onze klanten een zo groot mogelijke service te bieden en zullen er alles aan doen om eventuele klachten zo snel mogelijk naar tevredenheid van onze klanten op te lossen.

Met vriendelijk groet,

UPS Social Media Team

Alle klachten die gemeld zijn door kan geen naam meer verzinnen