Klacht: Onbereikbaar, onpersoonlijk, slechte service

op 29 mei 2020 over Praxis in de categorie Bouwmarkten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een op maat gemaakte deur besteld. Levertijd 6 weken. Deur werd na 2 weken al geleverd. Wat mij al aan het twijfel maakt of dit geen geretourneerde deur is geweest. Kwam dus te vroeg en heeft, ter bescherming een poos in de verpakking moeten blijven staan. Na plaatsen blijken er allemaal spikkels IN het glas te zitten. Praxis is telefonisch niet te bereiken vanwege Corona?? Contactformulier belooft contact op te nemen. Ik krijg alleen per mail een reactie dat de leverancier geen garantie meer verleend. Zeer makkelijk en onpersoonlijk op deze manier. terwijl er iets IN het glas zit wat ik onmogelijk zelf heb kunnen veroorzaken. En waar is de service van Praxis zelf, ipv afschuiven op de leverancier??

Gewenste Oplossing:

Deur leveren zonder spikkels IN het glas.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Praxis

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Praxis nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door mnjkfnewstj