Klacht: Niets geleverd, wel betaald..

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

16 april een horloge bij smartgigant.nl besteld. Netjes betaald en een bevestiging gekregen. 1 mei nog niks gekregen dus maar gemaild en nog eens gemaild en nog maar eens gemaild.. steeds een standaard mail terug dat het horloge onderweg is met een tack and trace nr wat niet werkt.
Nu 23 mei en nog steeds geen horloge gekregen, ik heb gemaild dat ik mijn geld terug wil maar u raad het al.. geen reactie…
In mijn ogen een malafide zaak en niet serieus te nemen als bedrijf.

Gewenste Oplossing:

Horloge geleverd, of geld terug.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Smartgigant.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Bignick