Klacht: Niet op tijd ontvangen nieuwe OV-Chipkaart

op 20 juni 2016 over Ov chipkaart in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 9 juni 2016 heb ik digitaal een nieuwe OV-Chipkaart aangevraagd. Top op vandaag maandag 20 juni 2016 heb ik mijn nieuwe kaart nog niet ontvangen. Ik heb op vrijdag 17 juni 2016 en vandaag een bericht gestuurd en een bevestiging ontvangen met de mededeling “wij streven er naar uw vraag zo spoedig mogelijk te beantoorden”. Ik heb bij mijn aanvraag op 9 juni 2016 ook gevraagd of zij mij ook een formulier wilden toesturen, zodat ik ook een papieren aanvraag kon doen. Dit Formulier niet ontvangen. Op 5 juli 2016 is mijn huidoige OV kaart niet meer geldig en met ingang van dinsdag 21 juni 2016 ben ik zes weken op vakantie. In mijn email van vandaag heb ik uitdrukkelijk gevraag of ik vandaag per email antwoord krijg op de vraag: wanneer ontvang ik mijn nieuwe OV-kaart?

Gewenste Oplossing:

Antwoord op de vraag wanner ontvang ik mijn nieuwe OV-kaart

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ov chipkaart

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ov chipkaart nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door rvdz