Klacht: Niet na komen van.beloften

op 05 mei 2020 over Ziggo in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Er was mi een next box beloofd maar kreeg een horizon box. Dus ik bellen was een leverings probleem kan gebeuren. Dus ik.wachtnog 2maand weer bellen nog steeds hetzelfde maar ik zou hem krijgen. Nu bel ik weer na ruim 3maanden. Krijg ik hem niet hoort niet bij mijn pakket. Eerst wel maar er was toen een probleem met leveren. Dus hebben ze maar besloten dat het nu alleen bij het maz pakket zit en niet bij die ik heb . Dus nu gewoon pech . Dit is misleidend en gewoon puren op lichting van ziggo. Ik ga dit verhaal ook op sociale media delen en mijn contract bij ziggo en Vodafone opzeggen
Met vriendelijke groet tim vd berg

Gewenste Oplossing:

Niet

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ziggo

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ziggo nog niet in behandeling is genomen.

Reactie van de melder van de klacht Timvdberg120682

4 maanden geleden - Ik heb tot op heden nog niks gehoord van ziggo of Vodafone want die heb ik ook een mail gestuurd

Alle klachten die gemeld zijn door Timvdberg120682