Klacht: Niet geboekt wel betaling afgeschreven

op 14 april 2017 over eDreams in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wij hebben via eDreams twee vluchten geboekt eind augustus naar Italie. Tijdens het boeken liep de site voortdurend vast bij de allerlaatste stap, namelijk de betaling. Ik heb toen mijn partner gebeld en gevraagd of hij het wilde proberen en heb mijn computer afgesloten. Vervolgens heeft twee tickets bij Easyjet gekocht en het proces van a tot z afgerond en dus ook de betaling gedaan. Na een week checkte hij zijn creditcard en wat blijkt, er is twee keer de betaling gedaan. Wij hebben nu dus 4 tickets op dezelfde vlucht. Ondanks dat ik mijn computer heb afgesloten, is het proces achter de schermen doorgegaan en zitten wij nu met dubbele tickets en dubbele kosten.

Gewenste Oplossing:

Als we 1 betaling terugkrijgen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over eDreams

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over eDreams nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Petra Roelfsema