Klacht: Niet bereikbaar

op 01 juni 2020 over Albert Heijn in de categorie Supermarkten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Als invalide zit ik te wachten bij de deur van 12 tot 20 uur tot mijn boodschappen komen. Het is nu 21.29 en ze zijn niet gekomen. Ik vind dat er een telefoonlijn, chat of email beschikbaar moet zijn waarop je een printscreen van je besteltijd en schermtijd kunt laten zien . Of via de chat of telefoon te woord gestaan wordt. AH is groot genoeg om daar mensen voor te vinden.

Gewenste Oplossing:

Als dit wel gebeurd.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Albert Heijn

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Albert Heijn nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door LidiavanOostveen