Klacht: misverstand i.v.m. een aankoop

op 12 mei 2020 over MyXLshop in de categorie Online Warenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Geachte,

betreft de order nummer MYXLBE110811. Er liep iets fout tijdens de betaling met mijn kredietkaart (foutmelding AANKOOP MISLUKT, ER GING IETS FOUT) en daarom kocht ik dit artikel vervolgens met een andere bankkaart. Onverwachts kreeg ik van u daags erna de melding dat de aankoop TOCH GEDAAN zou zijn, hoewel ik niet eens de geheime code van mijn kredietkaart ingaf! sindsdien kreeg ik al drie aanmaningen om alsnog deze betaling te regelen. Op deze manier heeft uw systeem ervoor gezorgd dat ik ongewenst tweemaal hetzelfde artikel zal gekocht hebben daar waar ik er maar eentje wens.

Gewenste Oplossing:

Als u de order MYXLBE110811 onmiddellijk annuleert. Het is niet mijn fout.
Dank bij voorbaat! Filip Peters

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over MyXLshop

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over MyXLshop nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door filio