Klacht: Melk schuimt niet op

op 20 april 2017 over Nespresso in de categorie Koffie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Natuurlijk net buiten de garantie blijkt het ops huimen niet meer te lukken. Apparaat zeer zorgvuldig onderhouden maar helaas. Wat een teleurstelling. Hoe kun je dit probleem oplossen.

Gewenste Oplossing:

Wanneer Nespresso stap maakt om dit te herstellen en uit te leggen wat oorzaak is. Koop een dergelijk apparaat niet voor 2 jaar (EN520S)

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Nespresso

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Nespresso nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Nespresso in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Nespresso een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Nespresso

Heeft op 12 mei 2017 om 17:24 geantwoord

Geboden Oplossing:

Geachte meneer Hendriksen,

Het spijt ons te lezen dat u problemen ondervindt met het opschuimen van melk met uw Lattissima machine. Onze excuses hiervoor.

We geven u graag de volgende stappen mee om dit op te lossen:

Algemeen onderhoud van het melkdeksel
- Gebruik de “clean” knop na iedere afzonderlijke melkbereiding. Dit doet u door een leeg kopje onder de melkuitloop te plaatsen en de “clean” knop ingedrukt te blijven houden. Het proces zal ongeveer 16 seconden in beslag nemen.
- Reinig alle onderdelen van het melkdeksel minstens 2 keer per week. Meer informatie over het reinigen vindt u hieronder.

Het reinigen van het melkdeksel:

-Bij het reinigen van het melkdeksel is het belangrijk dat u alle 5 onderdelen van het melkdeksel los haalt. Het melkdeksel bestaat uit deze 5 onderdelen: het stoompijpje, de draaiknop, de opzuigslang, het buisje en het deksel zelf.
-Reinig de 5 onderdelen minstens 2 keer per week in de vaatwasser of laat de onderdelen een half uur in warm water weken met enkele druppels afwasmiddel. Hiermee zorgt u ervoor dat eventuele melkresten worden verwijderd. Via deze link vindt u een handig filmpje waarin het reinigen van het melkdeksel helemaal wordt voorgedaan: https://www.youtube.com/watch?v=0xOTWTzkreA&list=PLQ2eIUsAVWUwJv_PywgVNcSdBqQPEpJnJ&index=3&t=3s
- Na het reinigen van het deksel, kunt u het melkdeksel weer in elkaar zetten en de doorloop weer testen met de cleanknop en de volumeregelaar. Dit doet u door de cleanknop ingedrukt te houden en de volumeregelaar in een vloeiende beweging 5 keer naar links en rechts te draaien.

Tips voor het beste melkschuim:

- Om het beste schuim te krijgen, raden wij u aan om houdbare, magere of halfvolle melk te gebruiken. Het vetgehalte is hierbij belangrijk, deze is het beste tussen de 1.9 en 3 gram per 1ml. Dit kunt u altijd nagaan op het etiket van het pak.
- Gekoelde melk op koelkast temperatuur (tussen de 4-8°C) geeft het beste schuim.
- Melk van op of rond de uiterste houdbaarheidsdatum kan zorgen voor slecht melkschuim.

Tips voor het onderhouden van uw machine:
- Werp na iedere koffiebereiding de capsule uit.
- Spoel uw machine regelmatig door: dit doet u door een grote kop koffie te bereiden, zonder daadwerkelijk een capsule te plaatsen.
- Ontkalk uw machine eens in de 3 á 4 maanden.
Om uw machine te ontkalken adviseren wij u om onze ontkalkingsset te gebruiken, deze is speciaal ontwikkeld voor onze machines. U vindt de ontkalkingsset op onze website.

Mocht dit het probleem niet verhelpen, raden wij u aan om onze Technische dienst te contacteren. Onze collega's staan 24/7 voor u klaar via het gratis telefoonnummer 0800 022 23 20.

Met vriendelijke groet,
Nespresso

Alle klachten die gemeld zijn door Edwinhendriksen