Klacht: Mediaspeler werkt niet meer.

op 15 september 2016 over Djoozy in de categorie Digitale TV

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

De bestelling verliep prima, maar eenmaal uitgepakt en aan me tv aangesloten kwamen toch oneffenheden naar voren. Dit heb ik met hem per mail laten weten en antwoord gekregen. Ik heb het apparaat nu ruim 3 weken, maar nauwelijks gebruikt en ik denk ik doe een nieuwe USB stick erin op vrijdag 2 september en het apparaat houdt er mee op. Daarover gemaild en nog steeds geen antwoord gehad. Het merk en type van de mediaspeler is MSQ M10, maar feitelijk is het een MBX N200 een imitatie van een imitatie. Er is veel klachten op internet over deze speler.

Gewenste Oplossing:

Graag me geld terug omdat het antwoord uitblijft.

Alle klachten die gemeld zijn door K. van der Burg