Klacht: M van der sluis

op 30 mei 2020 over zooplus.nl in de categorie Internetshops - Algemeen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Bestelling gedaan aquarium met meubel. Meubel is geleverd maar aquarium niet was niet op vooraad. Na contact te hebben gedaan bood zooplus een nabestelling aan. Dat vond ik prima dus kwam er een nabestelling en later weer een email bestelling weer geannuleerd weer contact te hebben genomen kwam er een reactie niet op vooraad bedankt voor u begrip. Na de email beantwoord te hebben met heb geen begrip en dat ik het waardeloos vind is de email ticket afgesloten. Zit ik nou met een meubel waar ik niks aan heb geen zooplus meer

Gewenste Oplossing:

Aquarium leveren

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over zooplus.nl

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over zooplus.nl nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door M van der sluis