Klacht: Late bezorging i.c.m geen verantwoordelijkheid nemen

op 15 april 2020 over Kwantum in de categorie Bouwmarkten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 22 maart j.l. hebben wij enkele artikelen besteld en direct betaald. Hier gold een levertijd van 5 werkdagen. Nu inmiddels 4 weken verder is er nog steeds niets geleverd. Na 3x bellen gedurende deze periode (in de wacht staan van 30 minuten). Is het enige antwoord dat het klaarstaat en zo snel mogelijk onze kant opkomt. Dit antwoord is gegeven na 5 werkdagen, na 10 werkdagen en nu. Een compensatie of een verduidelijkt antwoord zit er niet in. Je merkt aan alles dat de organisatie het niet op orde heeft.

Gewenste Oplossing:

Ik snap dat Kwantum de levering niet kan verspoedigen. Wat je op z'n minst mag verwachten is dat ze hun verantwoordelijkheid nemen. Net als dat ik doe als klant. Een compensatie en of waardebon lijkt mij op z'n plaats - net als begrip voor mijn reactie.

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Kwantum

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Kwantum nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door deFuijk