Klacht: ink cartridge HP 8610 Officejet pro

op 22 juli 2019 over HP in de categorie Electronica - Computers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Voor deze printer is geen passende cartridge meer te krijgen (zwart), de doosjes in de winkel geven keurig het serienummer aan maar de aansluiting past niet. Ik heb bij 4 verschillende winkels cartridges gekocht en geprobeerd, geen enkele past. HP gebeld op zaterdag, niemand bereikbaar. Vandaag van 11uur tot 12.33uur gebeld met 6 verschillende nummers bij HP, niemand kan mij helpen, wordt steeds doorverbonden, kastje — muur. Kan ook geen klacht indienen via website of telefonisch. Kan geen verkoper vinden die dit apparaat nog kan leveren….. wat gaat hier fout? Printer is in 2016 gekocht. Dus 3 jaar oud.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als ik een mens aan de telefoon krijg die mij kan verzekeren dat ik een passende cartridge geleverd krijg en als de klantenservice van HP gemoderniseerd wordt, zodat je ook in het weekend terecht kunt. 247 economie......
Ben nu al ruim een dag kwijt om een cartridge te bemachtigen....

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over HP

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over HP nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door ACP Consulting