Klacht: hp envy laptop scherm rand laat los

op 18 september 2017 over HP in de categorie Electronica - Computers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Hallo,

Ik heb in 2016 een laptop aangeschaft en die is na een paar maanden ter reparatie aangeboden, het probleem was toen tijdelijk opgelost maar hij probleem is nu weer terug. De rand van het scherm laat los. Het gaat om een hp envy s/n CND6041DCX
p/n POE82EA#ABH

Ik wil gewoon dat de rand gemaakt wordt zoals dit eerst werd gedaan. Een laptop van een jaar oud mag dit niet nu al vertonen! Ik heb reeds gebeld en er werd mij gezegd dat de laptop buiten de garantie valt en dat die maar 1 jaar garantie heeft, de garantie op de reparatie is al verlopen en ik kon hem alleen betaald laten repareren. Een product moet gewoon duigdelijk functioneren voor een bepaald aantal jaar (3 jaar richtlijn) maar HP komt dit niet na.

Gewenste Oplossing:

scherm/rand dient vervangen te worden.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over HP

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over HP nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door christianh