Klacht: Hoge rekeningen niet gebelde 0900nrs op factuur

op 20 maart 2020 over Ziggo in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Hoge telefoonkosten door twee nrs:09067290027 en 09094400043. Deze nrs komen keer op keer terug op mijn factuur terwijl ze niet gebeld worden. Ziggo medewerker geeft aan dat zij hier weinig aan kunnen doen omdat de nrs vanuit de modem gebeld worden. De dect toestellen zijn al reeds een aantal maanden niet aangesloten op de modem. Alsnog zijn de rekeningen door deze nrs extreem hoog. Alreeds vele andere berichten gelezen op het internet over soortgelijke situaties. Aangifte bij de politie, aanklacht Ziggo, wat is hierbij het verstandigst

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als ik serieus genomen wordt, er een serieus voorstel komt en dat deze casus serieus afgehandeld wordt

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ziggo

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ziggo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door cmelfor