Klacht: Herstelverzoek Outlook account

op 21 maart 2020 over Microsoft in de categorie Software

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik kan niet op mijn oude outlook account en elke keer als ik een herstelverzoek aanvraag word deze na enkele minute geweigerd door hun automatisch systeem ik wil hier mee een persoon mee spreken en geen robot die niet eens kan zien dat ik dezelfde voor en achternaam heb als e-mail ik heb deze nodig voor mijn PlayStation account en nog veel meer!

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn account terug heb ([email protected])

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Microsoft

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Microsoft nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Aldovdv