Klacht: hele slecht wifi ontvangst

op 11 augustus 2016 over Ziggo in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

dagelijks vraag ik mij af of het verstandig is geweest om over te stappen naar Ziggo, in de 40 jaar KPN heb ik nog nooit zoveel storingen e/o geen goede ontvangst (wifi) gehad, werkelijk vandaag weer niet meer dat 1.75 mbps en wel voor de volle mep moeten betalen!!!!
trouwens de telefonische bereikbaarheid is heel slecht, heb je eindelijk iemand, wordt je afgebroken, moet je weer wachten (8min) schandalig!!!!!
wanner gaan jullie zorgen voor een goede verbinding en ik zie graag een compensatie voor alle dagen die ik slechte ontvangst van mijn wifi!!

Gewenste Oplossing:

NIET

Alle klachten die gemeld zijn door 23ejvanBeek