Klacht: Heb net gezien dat ik sinds december 2012 een abonnement heb???

op 23 maart 2013 over Whatsringing in de categorie SMS Diensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Heb, via een tip van T-Mobile, nu achterhaald dat ik een abonnement heb bij Whatsringing, maar heb geen idee wat die doen. Wist er ook niets van, totdat de hoge rekeningen begonnen op te vallen. Heb via www.mijnmobielebetalingen.nl me nu afgemeld in de hoop dat het werkt.

Gewenste Oplossing:

Mijn geld terug van de afgelopen drie maanden. Er is iedere week vanaf eind december 5 euro afgeschreven en dat kan nooit de bedoeling zijn geweest. Weer een stiekeme manier van geld aftroggelen!
HEB ONDERTUSSEN VIA EEN BRIEF VAN T-MOBILE ALLE GEGEVENS DOORGESTUURD NAAR T-MOBILE EN DIE HEBBEN ME BELOOFD HET GELD TERUG TE GEVEN DOOR HET TE VEREKENEN MET MIJN ABONNEMENT. ZIJ HEBBEN ONDERZOCHT WAT ER GEBEURD IS EN GEZIEN DAT MIJN KLACHT TERECHT WAS. DANK JE WEL T-MOBILE!

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Whatsringing

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Whatsringing nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Knapp