Klacht: Geld van het door RAM geannuleerde ticket nog niet retour ontvangen

op 01 juli 2021 over Royal Air Maroc in de categorie Vliegmaatschappij

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb online een ticket geboekt en betaald, vervolgens zag ik op de website van RAM bij mijn boeking dat er een foutmelding stond. Ik heb contact opgenomen met RAM en er is inderdaad geen ticket meer beschikbaar voor die prijs en zij hebben dus het ticket geannuleerd….ik zou dezelfde dag nog het bedrag teruggestort krijgen op mijn bankrekening…..ik heb nog steeds niks ontvangen, ik heb alle telefoonnummers van RAM gebeld die ik kon vinden maar geen enkel nummer is bereikbaar. Ik heb een email gestuurd naar 2 verschillende emailadressen maar ook daar krijg ik geen reactie op.

Gewenste Oplossing:

Wanneer het geld is teruggestort op mijn bankrekening

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 weken geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Royal Air Maroc

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 weken geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Royal Air Maroc nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door R