Klacht: Geld na lange tijd nog steeds niet retour

op 08 augustus 2017 over Under Armour in de categorie Sportmerken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb begin juli 2017 een bestelling geplaatst bij Under Armour, die ik op 6 juli 2017 heb teruggestuurd. Volgens track & track is het pakket op 7 juli 2017 bij Under Armour bezorgd. Ik heb geprobeerd telefonisch contact te leggen met de klantenservice van Under Armour, maar die is compleet onbereikbaar. Na 30 minuten in de wacht met een achtergrondmuziekje krijg ik nog steeds niet iemand aan de lijn. Ook op mails wordt in het geheel niet gereageerd. Het gaat om een bedrag van EUR 50 en ik krijg mijn geld gewoon niet terug. Bizar.

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug heb.

Alle klachten die gemeld zijn door jiggamanbk